Likewool

Schering en inslag

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Kijk lekker rond en als je een vraag hebt, dan kan je die stellen via het contactformulier. Ik zal bij deze alvast wat uitleg geven.

De shawls en dekens die je hier ziet zijn door mij met de hand geweven en zijn een voor een unieke stukken. Ik heb elk stuk met veel plezier gemaakt en hoop dat ik het plezier als goede wens ook in de shawls en dekens heb ingeweven. Ik vind het een mooie gedachte als elke shawl en deken mede daardoor de drager/gebruiker een mooi en positief gevoel geeft.

Verder vind ik het leuk om mijn shawls en dekens een naam te geven. Die is vaak gerelateerd aan mijn gedachten tijdens het weven of aan iets waaraan de kleuren van de shawl mij doen denken. En soms zit er geen diepere betekenis achter maar spreekt mij de klank en de betekenis van een woord mij gewoon aan. Sommige shawls hebben nog geen naam, maar een nummer. Dat komt omdat ik de naam nog niet heb gevonden.

Shawls en dekens

Ik maak vier verschillende soorten shawls en ik heb ze naar dikte van het garen en de tussenruimten van de kam, waarmee ik weef, onderverdeeld. De dragonfly-shawl en de bumblebee-shawl zijn het makkelijkst te onderscheiden.

De dragonfly-shawl is een ragfijn geweven shawl met een open, wat organische, structuur. De dragonfly-shawl is gemaakt van kid-mohair (dat is de eerste schering van de angorageit) en zijde en geweven met een kam met grote tussenruimten in vergelijking tot de dikte van het garen. De dragonfly-shawl is zacht, verfijnd, licht en toch warm.

De bumblebee-shawl is van dik garen geweven met een kam is die in verhouding is met de dikte van het garen. De bumblebee-shawl heeft een stoere uitstraling, maar is wel zacht.

Dan de twee tussensoorten: de butterfly-shawl en de honeybee-shawl. De butterfly-shawl is ook geweven van fijn garen, maar de draden zitten wat dichter op elkaar dan bij de dragonfly-shawl. De honeybee-shawl is geweven van dikker garen dan de dragonfly- en de butterflyshawl, maar van dunner garen dan de bumblebee-shawl.

De dekens zijn gemaakt van zacht garen in dezelfde dikte als de bumblebee-shawls. Ze zijn geweven in verschillende maten en ze zijn prima geschikt om bijvoorbeeld je kindje warm te houden in een ledikant of in een wandelwagen. Maar ook voor jezelf om lekker te coconnen op de bank.

Ter inspiratie heb ik de shawls opgenomen die al een stel schouders hebben gevonden om warm te houden, dan wel die ik zelf heb gehouden. Maar nog even ter verduidelijking: van elke kleurstelling maak ik maar één shawl. De shawls zijn immers uniek.

Prijs en onderhoud

De prijzen (exclusief eventuele verzendkosten), de gebruikte materialen en de maten staan bij de shawls/dekens afzonderlijk vermeld. De lengtemaat is gerekend zonder de franjes.

Ik heb geprobeerd de kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Maar houd er rekening mee dat iedere monitor de kleuren anders weergeeft.

Heb je interesse een unieke handgemaakte shawl en/of deken uit de collectie of wil je dat ik er een speciaal voor jou maak – ik maak ook graag shawls en dekens in opdracht – vul dan het contactformulier in.

De shawls en dekens worden door mij gewassen als ze klaar zijn. Dat is nodig om de vezels van het garen weer 'open' te krijgen. Het garen is namelijk strak opgespannen tijdens het weven.

Ik raad je aan je shawl/deken, voor zover nodig, met de hand te wassen in lauw water met een wolwasmiddel. Zelf gebruik ik Eucalan. De shawl/deken niet uitwringen, maar liggend laten drogen op een handdoek.

Dragonfly

Honeybee

Bumblebee

Butterfly

Dekens

Inspiratie