Inspiratie shawls

Ter inspiratie

Deze shawls hebben al een stel schouders gevonden om warm te houden en zijn dus niet te koop.

Berlin

Mooie mix van paars en bruin. Mijn aandenken aan een vakantie in Berlijn en de aanzet tot mijn eerste opdracht, te weten: Dragonfly. De shawl is van kid-mohair (60%) en zijde (40%).

Blue for Sue

Deze shawl is helemaal naar Canada gewaaid. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Conchiglia

Deze shawl heb ik 'Conchiglia' genoemd, dat is schelp in het Italiaans. De kleuren doen mij denken aan de parelmoeren binnenkant van een schelp. Maar het woord schelp vind ik te plomp, te statisch. Een Conchiglia vind ik een schelp die door de stroming over de bodem van de zee danst, zwierig, levendig. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Dragonfly

Dit is de shawl die naam heeft gegeven aan de Dragonfly-shawl. De kleuren en structuur lijken op de vleugels van een libelle. Organisch, delicaat, mooi. De shawl is van kid-mohair (60%) en zijde (40%).

Flames

Vurig en vlammend zonder je te branden. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Forest Fairy

Als een boom in herfsttooi. Met deze shawl om zijn de mooie kleurschakeringen van de herfst verlengd. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Mezzanotte

Middernacht, maar dan wel in de zomer in Venetië. De shawl is van kid-mohair (60%) en zijde (40%).

Ouroboros

Ouroboros is een draak die in zijn eigen staart bijt en zo een eeuwige cirkel vormt. De draak symboliseert zo de cyclische aard van de natuur en de eenheid van alles. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Arctica

De scheringgaren van deze shawl heb ik in Rjukan gekocht. Deze shawl is een aandenken aan mijn vakantie aldaar. De schering is een crèmewit garen met een gouddraadje van baby-alpaca (56%), extrafine merino (10%), kunstvezel (22%). De inslag is roze fairtrade garen van kid-mohair (72%) en mulberry zijde (28%). Superzachte en warme shawl.

Loxley

Voor als je gaat wandelen in Sherwood Forest. De shawl is van kid-mohair (60%) en zijde (40%).

Whenua Takutai

Dat betekent 'Land aan de kust' in het Maori. Een symbolische naam. Deze shawl is namelijk door mijn goede vriend uit New Zealand aan zijn zus gegeven. Hij woont in Beachlands en zij in Nederland, ook een land aan de kust. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Eleuthera

Een mooie combi in de kleuren van de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan. Op maar weinig plekken op aarde zie je aan de ene kant de Caraïbische Zee en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. Het eiland Eleuthera in de Bahama's is zo'n plek. De shawl is van kid-mohair (60%) en zijde (40%).

Toermalijn

Een roze met groene Toermalijn activeert het hart-chakra, bevordert liefde en begrip en heeft daardoor een positief effect op vriendschap en relaties. Verder heeft het dragen van Toermalijn een beschermende werking. Ik hoop dat deze shawl voor de drager hetzelfde doet als een echte Toermalijn. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).

Radiant

Een kleurexplosie! Zijdezacht vuurwerk. De shawl is van kid-mohair (70%) en zijde (30%).